TV Superstars - recenze

Autor: Miloslav Čechal | 09.04.2011
Žánr:  PS3  | Recenze  | Sportovní
Multiplayer: ANO
Zaslouží se TV Superstars o vaši cennou přízeň nebo po nich neštěkne ani pes?


Asi každý z nás na chvíli zatoužil po tom, být slavný, stát se celosvětově známou celebritou, tak proč si to nyní nevyzkoušet tou virtuální hravou cestou?




TV Superstars je další z her, které využívají předností Move ovladače a vezmou vás do světa slávy a popularity.



 Tento kousek to bere celkem do detailu a myšlenka, že se máte stát celebritou je zde vyvedena pomocí editoru, v němž nejen zvolíte své jméno, podpis, ale hra kamerkou vyfotí vaši tvář ve třech výrazech a to pak umístí na tělo panáčka, jenž je hlavním aktérem nejrůznějších disciplín. Pozor, pro focení je nutné mít v místnosti velmi dobré osvětlení, protože kamerka je citlivá na světlo, takže abyste se pak nelekli výsledného produktu, jež nápadně připomíná podivnou karikaturu. Můžete si nahrát i vlastní hlášku, která bude často v soutěži pronášena jako poznávací znamení. Cílem celé hry je dostat se z pomyslného dna a vystoupat až na vrchol žebříčku popularity. Není problém si zahrát čistě sólo, ale zábava je spíše směřována na více hráčů, s čímž i stoupá užitečnost a životnost titulu.




Moderátoři vás postupně provází všemi disciplínami, kterých je tady celkem 5, což není extra vysoké číslo, přesto při nějaké domácí party to bude stačit.



První disciplínou je „Frock Star,“ to je obdoba modelingové soutěže. Svou postavu musíte na přehlídku vymódit, nalíčit a pak se správně projít po mole. Disciplína je vskutku vtipná, zvlášť když líčíte a oblékáte mužské postavy, protože návrhy hry, podle nichž se módně "zřídíte" vás představí v dokonalém světle jako transvestitu. I pohyby na mole pravděpodobně vyvolají salvy smíchu u vašich spoluhráčů. Provedení úkonů není nikterak obtížné a důležité je hlavně správné načasování. Po dokončení úkolu se podíváte i do jiných světových měst s dalšími výzvami.




Následuje disciplína „Let’s get physical,“ v níž buď běháte na velkém točícím se válci  a přeskakujete překážky mačkáním tlačítka nebo se vystřelujete z velkého praku a snažíte se nasměrovat panáčka do vyznačených pozic. Druhá část je mnohem zábavnější a myslím, že se řadí k jedněm z nej v celé hře. Opět jste na základě počínání
obodováni a vaše hvězda stoupá vzhůru.




„DIY RAW“ aneb u nás něco ve stylu „Postav si svůj sen“  je řemeslnická disciplína, v níž upravujete byt nějaké rodiny podle jejich představ. Takže si zde okusíte strhávání tapet, řezání prken, malování zdí, pokládání dlaždiček, umisťování nábytku. Vše pro to, abyste pak mohli stát tváří v tvář majitelům a spatřit výraz v jejich tváři, když pozorují vaše mistrovské dílo. Tohle je však opravdu náročná mise. Je totiž třeba skloubit přesnost s rychlostí, jelikož časový limit je zde nemilosrdný a málokdy se povede stihnout vše na sto procent. Opět se počítá, že ve skupině dalších lidí se zasmějete i při velké frustraci více nežli sám. Bohužel mi přišlo, že v této disciplíně nebylo ovládání úplně vyšperkované a některé pohyby se minuly účinkem.




„Big Beat Kitchen“ je škola vaření s kombinací rapu. Máte určitý recept, jež musíte uvařit s daném časovém limitu. Na počátku je vám vše v rychlosti předvedeno a pak je to jen na vás. Zapnout hořák, postavit pánev, nalít olej, nastrouhat zeleninu, vymačkat ovoce a další kulinářské úkony. Brzy si uvědomíte, že se vám v jednu chvíli nahromadilo několik věcí najednou a zatímco si v klidu krájíte zeleninu, ingredience na pánvi začínají černat. Je to velmi hektické a zbrklé, ale přesto působivé a obstojné. A abyste se neuhnali, skočí vám do vaření rapová mini-hra, kdy pohyby ovladače opakujete příkazy na obrazovce a zároveň pronášíte rapové rýmy velkého šéfa.




„Let’s get physical“ má i vylepšenou variantu, kde si vyzkoušíte trochu paintballu nebo klasického sestřelování figurín celebrit. Zajímavé ozvláštnění a další porce zábavy.



Poslední disciplínou je tvoření reklamy. Musíte překonat dosavadní skóre, abyste se dostali do reklamy, jejíž billboardy s vaší podobiznou poté zdobí budovy města. Na začátku máte výrobek a podle scénáře provádíte pohybové úkony ladící se scénou. Je nutné si dávat pozor, abyste to příliš nekazili, jelikož vaši úspěšnost sleduje tzv. barometr a když klesne do červeného pole, natáčení se přerušuje a vy máte pouze jeden další pokus k napravení reputace. Je to často celkem obtížné zvládnout reklamu na první pokus, ale jakmile si víceméně zapamatujete daný dril, tak to není taková překážka a navíc se pak uvidíte v hotové reklamě se všemi efekty a parádou.




A to je vše, pět + jedna disciplína pro večery plné smíchu a komických výkonů. Je výhoda, že si můžete zahrát až ve čtyřech lidech a nepotřebujete k tomu čtyři ovladače, je to totiž hra o střídání se u obrazovky. Když budete hrát sami, tak během několik hodin všechny disciplíny hravě dokončíte i jejich další variace a potom už tu pro vás jaksi není moc co dělat, maximálně překonávat své vlastní skóre, ovšem pokud jsou nablízku příbuzní, přátelé a rodina, tak se spektrum a trvání srandy prodlužuje. Čili toto  není  kousek pro hard-core hráče, ale nenáročná společenská oddychová záležitost pro dlouhé večery a různé oslavy.



Ovládání hry je obecně v pořádku, při provádění úkonů se slušně zapotíte a ve většině případů je reakce hry na pohyby ovladače celkem přesná, jsou tu výjimky, ale nejsou tak časté, takže by to nemělo kazit pocity z hraní.




Grafika je roztomile barevná, animovaná, postavy jak vystřižené z nějakého dětského seriálu, takže vše má takový ten nablýskaný hollywoodský nádech. Zvuky jsou v pořádku a často ztřeštěně dobarvují situace. Hudba skvěle ladí k disciplínám a některé skladby se vážně příjemně poslouchají.



Jediná věc, která možná trochu ubere na nadšení jsou nahrávací okna. Ne, že by načítání trvalo nějak dlouho, ale těch oken je ve hře možná více než by se hodilo, avšak to může být jen můj subjektivní pocit.




 Celkově je to sympatická nenáročná hříčka, která sází na rodinnou zábavu, komické pohyby před TV a utahování si z toho, kdo je právě na tahu. Pokud tyto osoby nemáte moc často po ruce a raději hrajete o samotě, tak bych vám tento titul moc nedoporučoval, ale v druhém případě do toho klidně běžte. Cena je nižší než u jiných her, takže by to mělo poměrově k zábavě hezky odpovídat. Navíc není problém si předem vyzkoušet demoverzi z PSN store a pak se rozhodnout.



Detaily

Platforma: PS3
Multiplayer: ANO
Doporučená konfigurace: PS3, Move controller, PS Eye kamera

Chcete vidět další Recenze platformy PS3? Přejděte na stránku PS3 Recenze.