Strong Bad's Cool Game for Attractive People Episode 4 - novinky

Autor: Lukáš Slavkovský | 23.12.2010
Žánr:  PS3  | Novinky  | Adventury
I netradiční hry by měli mít své hranice...

O originální hry je v současnosti hodně velký zájem a proto není divu, že tvůrci se čím dál tím více snaží tomuto trendu přizpůsobit. Novým přírůstkem pro majitele PS3 může být i hra se super dlouhým názvem - Strong Bad's Cool Game for Attractive People Episode 4: Dangeresque 3: The Criminal Projective. Epizod téhle hry bylo celkem dost (jde o dva roky starou hru, která byla vydána pro PC a Nintento Wii), na PS Store je k dispozici ukázka téhle jediné, ale celkem dobře slouží k demonstraci toho, co od plné verze možno očekávat.


Strong Bad's Cool Game for Attractive People Episode 4 


Hra je adventurou, kde budete tradičně sbírat různé věci, komunikovat se svým okolím a řešit pár problematických situací. Strong Bad's Cool Game (a tak dále), soudě na základě své prezentace, se nebere vůbec vážně, a co se týče hratelné ukázky, nejsem si jistý, jestli tvůrci téhle hry vůbec věděli, jakouže to hru vlastně chtějí udělat. Banda kamarádů na čele se Strong Bad-em vytvoří film, který je plný improvizovaných situací, špatného scénáře a prostě všeho toho, co by děti dali do akčního filmu, kdyby si ho chtěli pro své potěšení natočit. Výsledkem jsou scény, kde vám hlavní postavy vysvětlují, co se vlastně děje, kde to jsou a k tomu se snaží jakž-takž dodržovat scénář. Podstatou hry je vytvářet vtipy na absorudních situacích, konverzací mimo scénáře, ale dle mého soudu se to hře celkem nedaří. Jednak mi na hraní nepřipadalo nic vtipného, věci jsem nebral v nějakých velkých objemech a jejich použití bylo taktéž jenom občasné. Dialogy mi přišli dosti zbytečné, příběh je totiž úplně zbytečný a tedy jakákoliv snaha o konverzaci je podle mě ztráta času. Někdy se však „příběhová linie“ bez keců posunout vpřed nedá, takže zrovna moc na vybranou mít nebudete.


 Strong Bad's Cool Game for Attractive People Episode 4


Prostředí jsou zpočátku malá, časem se však rozrostou do možná trochu zbytečně velkých prostorů, která působí prázdným dojmem. Interakce s objekty je většinou jenom na báze velice „humorného“ komentáře hlavní postavy, co časem může způsobit váš odchod od hry. Abych byl objektivní, hra není určena pro každého, tudíž co se mně nelíbilo, jinému se líbit může, neznamená to, že jeden má pravdu a druhý se mýlí, prostě a jasně, tenhle titul je natolik unikátní, že osloví spíše menší okruh hráčů, nežli masy. Navíc kdo by se těšil na další solidní přírůstek mezi adventury, bude zklamán, protože Strong Bad's Cool Game for Attractive People je hra vytvořená spíše pro srandu a tedy nikdy nedorovná kvality poctivých, her jako byli a jsou Broken Sword, Polda nebo například Monkey Island.


 Strong Bad's Cool Game for Attractive People Episode 4


Moje výhrady ke hře jsou jasné, příběh je improvizovaný, tudíž není podstatný. Interakce s objekty je spíše zaměřená na „vtipné“ hlášky a méně na jejich tradičné použití, na jaké jsme zvyklí v jiných adventurách. A když už tu máme adventuru, která nestojí ani příběhu, ani na dialogách a dokonce ani tak na používaní objektů, je na místě otázka, co se vlastně tvůrci hry snažili dokázat. Adventurní prvky šli do úzadí a to co zůstalo, je možné jen stěží identifikovat. Navzdory tomu hodnocení titulu se pohybují i na těch nejvyšších úrovních, najdou se však i hodnocení, které jsou dle mého soudu podstatně blíže realitě (např. 4/10). Moje odporučení zní, vyzkoušejte, jde o netradiční počin, který jste pravděpodobně nikde jinde předtím neviděli, ale předem vás varuji, tohle není hra pro běžného hráče.

Detaily

Platforma: PS3

Chcete vidět další Novinky platformy PS3? Přejděte na stránku PS3 Novinky.