Fight Night Champion - novinky

Autor: Miloslav Čechal | 22.12.2010
Žánr:  PS3  | Novinky  | Sportovní
Fight Night: vybudujte si šampióna nebo vytvořte svůj odkaz


Série Fight Night zatím nikdy nedodala opravdu uspokojující mód kariéry, ale EA Canada doufá, že to s pátým dílem změní. Fight Night Champion nenabízí jen jeden, ale dva způsoby, jak si užít vývoj postavy z nuly na největšího bojovníka, který do vkročil do ringu. Legacy (odkaz) mód je vylepšením módu kariéry z Fight Night 4 a mód Šampión nabízí příběh  jednoho konkrétního boxera a jeho vzestupu ke slávě.



Brian Hayes, vedoucí herní designér, sdělil webu ign.com detaily o těchto dvou módech.



Legacy mód- Hayes slibuje, že tento mód je velkým vylepšením v hratelnosti. Je to jediné místo, kde si můžete vytvořit svého zápasníka a jít s ním cestou různých hodností a skupin za titulem šampióna, člena síně slávy, nebo potencionálně nejlepšího bojovníka vůbec.



Rozdílu si všimnete hned, jak vstoupíte do ringu jako amatér. Je tu totiž autentické vybavení a skórování uzpůsobené pro amatéry, které vám pomůže vnímat ten první rok vývoje jako skutečnost a ne jako začátek filmu Karate Kid.



Jakmile opustíte amatérské hodnosti, začnete si všímat finančních odměn, těch „prašulí,“ za něž nasazujete krk. Za peníze si kupujete různé tréninky po celém světě, každý se svou specializací. Všechny tréninkové nástroje z minulých her se zde též objeví- těžké, kukuřičné, dvou-koncové pytle, stejně jako cvičné boxování do chráničů. Hayes říká, že tomu přidali hloubku a vychytali některé potíže s obtížností zmíněné fanoušky v minulém dílu.



Větší novinkou je, že každý zápas může mít dlouhotrvající dopad na vaši kariéru, změna, která může zcela ovlivnit způsob, jakým přistupujete k jednotlivým událostem a soutěžím v ringu. Stejně jako u skutečných boxerů, zranění a modřiny jen tak zázračně po zápase nezmizí. Proto dlouhotrvající dopady zranění na vašeho svěřence v průběhu jeho kariéry znamenají, že musíte brát v potaz údery, jež schytáte a soupeře, které porazíte. Dokud to neuvidíme v akci, tak je těžké říct, jak rychle tvrdé údery ovlivní vašeho bojovníka, ale jeho „životnost“ už není výhradně na hráči. Ve Fight Night 4 jste mohli být často nedbalí a hazardérští a přesto jste přežili. Pokud tento mód splní, co slibuje, tak možnost, kdy je váš zápasník vystavený k tvrdým úderům ohrožujícím jeho zdraví, může vést k velice krátké kariéře.



Champion mód- Narozdíl od Legacy módu, kde si svého bojovníka „pipláte od kolébky“ a vedete ho směrem k absolutní slávě, v tomto módu je příběh předem daný.Sleduje kariéru stoupající hvězdy Andre Bishopa a nabízí něco úplně nového pro Fight Night frančízu- postavu s osobností, rodinou, zázemím a uvěřitelnými emocemi.



Hayes příběh popisuje takto: „ Andre je výjimečný talent boxu. On a jeho mladší bratr Raymond jsou trénováni Gusem Carisim. Gus kdysi trénoval jejich otce, který byl svého času také slibným boxerem. Andre má obrovský potenciál a DL McQueen, organizátor je utvrzený v ovládání jeho kariéry. Andre a Gus nemají moc zájem spolupracovat s McQueenem a příběh se soustředí na obtíže a překážky, kterým Andre čelí na cestě za dosažením svého potenciálu. Je to lineární příběh bez dalších dějových odboček, čili neočekávejte morální dilemata nebo drastické změny v příběhu v závislosti na vašem počínání v ringu. Nicméně Hayes dodal, že různé výzvy se každému hráči projeví jinak na základě jeho úrovně dovedností a stylu hraní. Příběh není jedinou věcí, která odděluje módy Legacy a Champion. Díky vyprávěcímu stylu v Champion módu se můžeme těšit i na unikátní události a výzvy. Není to tedy Legacy mód s filmovými sekvencemi. Příběh je to, co bude akci pohánět, nebude tam jen proto, aby se neřeklo. Vy, co si vzpomínáte na sérii Def Jam a její divoké a šílené příběhy, tak očekávejte něco temně vážného. Zuřící býk videoher? Uvidíme.

Hra se na pultech obchodů objeví 1. 3. 2011 pro konzole PS3 a XBox 360.



Detaily

Platforma: PS3

Chcete vidět další Novinky platformy PS3? Přejděte na stránku PS3 Novinky.