DeathSpank: Thongs of Virtue - novinky

Autor: Lukáš Slavkovský | 26.09.2010
Žánr:  PS3  | Novinky  | Adventury
Multiplayer: ANO
Oblíbený hrdina DeathSpank je zpět a je ve formě více než kdykoliv předtím!

Máte ve zvyku si občas koupit nějakou dobrou hru na stažení z PS Store-u? Možná právě pro vás je zde DeathSpank: Thongs of Virtue od tvůrců původního DeathSpanka nebo legendární adventury Monkey Island. Akční adventura plná humorných situací, různých druhů zbraní, brnění a questů, to je původní DeathSpank a v podobě Thongs of Virtue se můžete těšit na další skvělý zážitek.


DeathSpank: Thongs of Virtue


DeathSpank se nesnaží brát samu sebe příliš vážně, příběh je tvořen jen naoko, kde náš hlavní hrdina bojuje proti nespravedlivého útlaku svých zotročitelů. Během hraní se setkáte s různými známými postavami z předchozí hry, které vám budou zadávat různé questy. Na celé dění se, jako na obrázcích vidíte, díváte shora a vaším hlavním úkolem je používat množství zbraní v boji proti hordám všemožných nepřátel. Každou ze zbraní, kterou chcete používat, přiřadíte na jedno ze čtyř tlačítek (X, O, trojúhelník nebo čtvereček), některé však nemůžete použít, dokud nemáte na to patřičný level. Hrdina získává za boj se soupeři zkušenostní body, po nasbírání dostatečného počtu se mu zvýší jeho úroveň a tím se zpřístupní nové brnění a zbraně na používání. Kromě toho smíte využít jednu z nabízených karet, které zlepší nějaký váš atribut jako je blokování či například rychlost.


DeathSpank: Thongs of Virtue


Od otroka loupající brambory zpět k obdivovanému hrdinovi, tudy vede cesta hrou. Příběh je však nepodstatný a snaží se vás ani ne tak vtáhnout do děje, jako zabavit. Ať už jde o obsah dialogů nebo o dabing postav, hra se vás bude snažit bavit byť na hloupostech a jde jí to výborně. Jak jinak lze charakterizovat situace z hratelné ukázky, ve kterých si vyrobíte identifikační doklady z toaletního papíru? Nebo co takový quest, ve kterém zjistíte tajné heslo protivníků pod záchodem, ve kterém vykonává jeden ze zotročitelů svou potřebu? Dialogy zkrátka nemají chybu, jsou úmyslně nesmyslné a nadabované často strašně afektovaně, abyste se při nich dobře bavili. Obsahová stránka hry se však také nesnaží zaostávat. Ačkoli vaším hlavním úkolem je ničit nikdy nekončící zástupy soupeřů, musíte při questech udělat víc než jen vyhledat pár předmětů. Věci je někdy třeba v logickém sledu mezi sebou zakombinovat, abyste dosáhli požadovaného výsledku. Pokud byste však měli s nějakým questem problém, hra má systém hint. Ty samozřejmě nedává zdarma a každý z nich si musíte koupit za fortune cookies (koláčky s kouscích papírku uvnitř, ve kterém byste měli odhalit svou budoucnost). Ty koláčky nacházíte volně roztroušené po levelu a pokud potřebuje pomoci s questem, můžete si při každém z nich koupit jeden, dva nebo i všechny tři hint patřící k jednomu questu.


DeathSpank: Thongs of Virtue


Pokud jste původního DeathSpanka nehráli, jde o klasickou akční hru, na kterou (jak jsem již zmiňoval) se díváte shora a masakruje hordy soupeřů. Každá zbraň však s sebou přináší jiný efekt, každý nepřátel má jiné útoky a tedy třeba použít jiný postup při jeho likvidaci. Důležité je v správný moment blokovat a hlídat si ukazatel zdraví. Ten je možné doplňovat stravou v prostředí, kterou konzumujete ihned, ale máte i jinou možnost. Pokud získáte kuřata, můžete je vzít s sebou a doplnit si energii podle potřeby. Healovanie tímto způsobem je však zdlouhavé a pokud v boji nemáte prostor pro použití kuřat, musíte použít elixír. Ty jsou obecně vzácnější a tudíž se těžko hledají, ale doplní vám ihned velký kus zdraví. Ve hře najdete i nejednu zbraň, která má Justice (spravedlnost) atributy. Po naplnění speciálního ukazatele smíte využít zmíněný atribut a vyslat tak krátký elektrický výboj na okolních soupeřů. Je to docela efektivní zejména na oslabení více protivníků současně. Výbornou zprávou je kooperativní hraní, kde stačí připojit druhý ovladač a boje se může zúčastnit váš kamarád. Součástí hratelné ukázky však nebyla možnost hraní s kamarády přes internet, což by rozhodně nebylo k zahození, ale vypadá to zatím tak, že plná verze ho obsahovat ani nebude.


DeathSpank: Thongs of Virtue


DeathSpank: Thongs of Virtue vypadá výborně a přináší s sebou obrovský svět a očividně i tunu zábavy. Podle všeho má hra nabídnout okolo 10 hodin hracího času, což je pro stahovatelný titul rozhodně velké plus. Kdo měl rád původní hru si nepochybně zamiluje i tuto a ti z vás, kteří ji ještě nezkoušeli, neváhejte a vyzkoušejte. Vyplatí se.

Detaily

Platforma: PS3
Multiplayer: ANO

Chcete vidět další Novinky platformy PS3? Přejděte na stránku PS3 Novinky.