Deadliest Warrior: The Game - novinky

Autor: Lukáš Slavkovský | 12.10.2010
Žánr:  PS3  | Novinky  | Akční
Multiplayer: ANO
Nová bojová hra na obzoru!

Bojových her je v současnosti opravdu hodně. Kromě populárních sérií Street Fighter (také ve verzi Super Street Fighter), Tekken, nebo Soul Calibur se na scéně objevily například BlazBlue nebo Def Jam Icon. Mezi tuhle tvrdou konkurenci se už zanedlouho pokusí přerazit stahovatelná hra pro PSN, Deadliest Warrior: The Game. Čím bude tento titul specifický?


Deadliest Warrior: The Game 


Vezmeme-li v úvahu, že bojovek je už teď celkem dost a mnohé další jsou na cestě (mutace Street Fighter a Tekken ve hře Street Fighter X Tekken, nebo Marvel vs. Capcom 3), je opravdu náročné vymezit si dostatek peněz pro všechny zajímavé tituly. Z tohoto hlediska zřejmě Deadliest Warrior nepřišel ve vhodnou dobu. Jde sice o stahovatelnou verzi hry, která nestojí příliš mnoho, bohužel taky moc nepřináší. Už na první pohled vidíme, že grafika není to nejlepší, co jste na současném next-genu mohli vidět a co teprve když hru začnete hrát. Od samotného začátku se hra nijak výrazně neliší od některých starých jednodušších bojovek, kde jste většinou jenom tupě mlátili do ovladače a zírali, co se bude dít. K dispozici máte lehké, střední a těžké útoky, respektive jedny z nich jsou útoky na dálku. Každý z úderu je reprezentován specifickým druhem zbraně v závislosti od bojovníka, kterého si zvolíte. V demu byl sice výběr značně limitován jenom na dvě postavy, není však nutné zkusit hrát za obě dvě, abyste zjistili, na čem se hra bude snažit získat fanoušky.


 Deadliest Warrior: The Game


Po prvních pár útocích se začne valit krev snad ze všech jestvujících otvorů lidského těla včetně těch, které teprve vyrobíte na soupeřovi svou zbraní. Pokud se vám povede ukrojit protivníkovi i nějakou končetinu, jeho ukazatel zdraví se už nezastaví. Prostě a jasně začne krvácet a v tuto dobu je jeho prioritou co nejdříve vás zabít, nebo umřít v kruté agonii. Z toho, co jsem viděl, se dá v podstatě říct, že při dostatku útoků na nějakou končetinu se vám snadno podaří nepřítele zmrzačit, to však platí také o vás. Je velice obtížné hlavně na začátku umět se vyhnout útoku nepřítele, při troše cviku se však všechno dá naučit, protože ovládaní hry není nějak zvlášť komplikované. Vlastně kromě multiplayeru, který hra v plné verzi ponoukne, není žádny jiný očividný důvod, proč byste měli investovat svoje peníze právě do Deadliest Warrior: The Game vezmeme-li v podtaz, že výběr bojovníků bude malý a hra evidentně nepřinese žádné revoluční mody.


 Deadliest Warrior: The Game


Deadliest Warrior: The Game rozhodně není vysloveně špatnou hrou, jenže na trhu jsou podstatně atraktivnější bojovky, které ponoukají mnohem více zábavy a možností. Rozsekat na kousky své kamarády v bojovce je sice opravdu lákavě, po pár hrách by se však snadno mohlo stát, že se k této hře už zkrátka nebude chtít vracet, protože vám budou chybět možnosti a časem i lidi, které bude hra ještě bavit.

Detaily

Platforma: PS3
Multiplayer: ANO

Chcete vidět další Novinky platformy PS3? Přejděte na stránku PS3 Novinky.