Blokus - novinky

Autor: Lukáš Slavkovský | 23.12.2010
Žánr:  PS3  | Novinky  | Logické
Multiplayer: ANO
Legendární logická hra Blokus ovládaná přes Move? Proč ne!

Her pro ovladač Move není nikdy dost a tak každý nový přírůstek je více než vítán. O to víc, pokud se jedná o skutečně zajímavou logickou hru, jakou Blokus bezpochyby je. Jestli je pohybový ovladač ideální pro tuto hru a jaký okruh hráčů dokáže titul oslovil, bude předmětem dnešního článku.


Blokus 


Blokus je skvěla hra pro potrápení mozkových závitů a její potenciál je vskutku ohromující. Přitom jde o velice jednoduchý nápad, kde se vy, spolu s dalšími třemi hráči, budete snažit o dominanci vašich kostek na hracím poli. Každý hráč má k dispozici kostky různého tvaru, které připomínají kostky z tetrisu. Vaším cílem je na pole umístit co nejvíce vašich kostek a přitom zabránit soupeřům, umístit ty jejich. Na začátku musíte položit jakoukoli kostu, kterou máte na výběr, na roh hracího pole a každou další musíte umístit tak, aby se jejich stěny vzájemně nedotýkali. Kosty můžou být spojené jenom rohy, a tedy cílem vašich soupeřů přirozeně bude, zablokovat svými kostkami vaše rohy, abyste do budoucna neměli kde stavět. Ze začátku je možné stavět jednoduše, ale už za malou chvíli dojde k prvním střetům se soupeřovými kostkami. A boj o dominanci na hracím poli se může začat.


 Blokus


Plnou verzi hry, kterou si budete moci stáhnout z Playstation Store-u, bude spřevázet možnost hrát online nebo offline s dalšími třemi hráči, co zábavu samu o sobě jenom znásobí. Legrace je však možná i při hře s počítačem. I na nižších úrovních obtížnosti je umělá inteligence velice solidním soupeřem, který vám nic nedaruje. Vaši úlohu vám však hra malinko zjednoduší, protože vám vždy za každých okolností ukazuje, které z kostek je možné na plochu za daných podmínek umístit. Někdy je však i takováto nápověda málo, protože i když víte, co se ještě na plochu někde vejde, tak ne vždy dokážete najít kde. Je to trochu frustrující, ale i tento aspekt je tak trochu čarem téhle hry.


 Blokus


Kostky na hrací plochu umísťujete prostřednictvím Move ovladače, kdy si zvolíte kostku různého tvaru z ponuky a pak jí přemístíte na plochu. Tam stále můžete s kostkou manipulovat, otáčet jí do různých směrů a tak jí přizpůsobovat podmínkám na hracím poli a to až do doby, než potvrdíte skončení vašeho tahu. Nástroje na otáčení kostek hra vytvořené má, ale pokud se vám trochu třesou ruky, může se tohle točení kostek přeměnit tak trochu na boj. Ovládaní je totiž dosti citlivé a tak se může stát, že se celkem netrefíte do toho, co jste původně zamýšleli. A když se vám to stane už po páté, nervozita třes rukou ještě více znásobí a frustrace je na světě. Proto pokud nepatříte mezi zrovna nejklidnější povahy, vyzbrojte se jistou mírou trpělivosti, aby si od zlosti nerozmlátili nějaké to domácí příslušenství.


 Blokus


I když hraní Blokus přes Move podle mého názoru není nezbytné a ne vždy dokonalé (citlivost ovládaní je někdy trošičku k vzteku), jde o skvělou hru, která hráčům poskytuje super zábavu a jistě stojí za pozornost.

Detaily

Platforma: PS3
Multiplayer: ANO

Chcete vidět další Novinky platformy PS3? Přejděte na stránku PS3 Novinky.