Yoostar 2 - preview

Autor: Lukáš Slavkovský | 01.02.2011
Žánr:  PS3  | Preview  | Adventury
Multiplayer: ANO
Nový žánr pro váš Kinect a PS Eye na cestě!

Kinect a PS Eye v kombinaci s Move, jakožto nový fenomén, na sebe nesporně přitahují hodně pozornosti. I když není žádných pochyb o tom, že Kinect má podstatně větší potenciál než PS Eye, je možné vytvářet stejné hry pro obě tyto technologie. Jedním z nenovějších očekávaných počinů tohoto druhu, bude Yoostar 2. Jste připraveni stát se hvězdou stříbrného plátna?


Yoostar 2


Ruku na srdce, kdo z nás alespoň jednou v životě nezatoužil hrát v nějakém filmovém trháku? Rocky, Terminator, Fotři jsou lotři (alias Meet the Fockers), Star Trek nebo kupříkladu Kmotr (The Godfather), to je jenom zlomek filmů, ve kterých si skutečně budete moci zahrát v nově připravovaném titulu Yoostar 2. Jde o zcela novou hru, která vám pomoci PS Eye nebo Kinectu umožní hrát po boku největších hvězd, nebo dokonce, jejich roli nahradit. Všechno funguje na jednoduchém principu, zvolíte si nějakou scénu z vašeho oblíbeného filmu a pustíte se do účinkování. Hra sleduje váš herecký výkon – vaše pohyby a schopnost zreprodukovat text, který ve scéně odezní. Nepoznáte scénu, kterou se chystáte hrát? Na tom vůbec nesejde. Scénu si můžete pozměnit (koneckonců, nikdo vás nemůže nutit do toho, abyste řekli to, co postavy, které ve filmu nahradíte) a tak si můžete vytvořit vlastní, řekněme komické scény. Nebo jestli chcete dodržet scénář, ale scénu jste jakživ neviděli, jednoduše si ji nechejte prohrát tolikrát, kolik bude třeba.


Yoostar 2


Hra vás za váš výkon patřičně odmění na konci každé scény bodovým ziskem, přičemž plná verze by měla obsahovat až 80 scén z více i méně známých filmů. Navíc za předpokladu, že po vydání by následovalo vydávání DLC, životnost tohoto produktu by mohla být takřka nekonečná. Vlastně, to případné DLC není žádnou spekulací, ale potvrzeným faktem, takže pokud plná verze bude opravdu tak dobrá, jako vypadá, mohli bychom se dočkat skutečně kvalitní hry, s dostatkem stahovatelného obsahu, která zavede úplně nový žánr. Jenom uvažte, kolik legrace můžete zažít vy a vaši kamarádi ve vašich oblíbených filmech. Máte účet na oblíbených sociálních sítích jako Facebook nebo Twitter? V takovém případě se budete moci o své účinkování ve filmu podělit se svými kamarády lépe než kdykoliv předtím. Každý svůj výkon si můžete uložit ve formě replaye a poslat jej na obdiv celému světu.


Yoostar 2


Na úvod jsme naznačili, že hra vyjde jak pro Xbox 360 tak pro PS3. Tady ale vzniká otázka, jaký rozdíl bude v technickém provedení pro obě tyto konzoly? Řečeno na rovinu, PS Eye je levné multifunkční zařízení, které můžete využívat jako kameru, mikrofon nebo na hraní her prostřednictvím Move ovladače. Oproti Kinectu jde o levné zařízení a tedy nemůžete dosáhnout takého výkonu nebo potenciálu, jako má Kinect. Pokud jste hráli alespoň demo Kung Fu Live, který jste hráli výlučně vlastním tělem prostřednictvím kamery Eye , tak máte celkem solidní představu, jak neskutečně blbě se obraz kalibruje. Na úvod se budete muset vtlačit do siluety, aby kamera ořezala všechno ostatní a vnímala jenom vás. Jenomže pokud nemáte doma super silný žárovky nebo nadměrné množství slunečního světla, lehce se může stát, že na obrazovce uvidíte ze sebe jenom určité části těla (bude vám se tam chybět části břicha a podobně). Jestli se vám ovšem povede najít dostatek světla v místnosti a dostatečně se přizpůsobíte siluetě na obrazovce, kvalita zobrazení bude zhruba stejná, jako u Kinectu.


Yoostar 2


Jestli hledáte originální hry a dostatečné využití vaši Eye kamery nebo Kinectu, Yoostar 2 vypadá jako výtečná zábava, která se může zařadit mezi ostatní populární party hry, jako jsou například Guitar Hero, Singstar, Rockband nebo Buzz. Hra je prozatím naplánovaná na vydání 08.03.2011.

Detaily

Platforma: PS3
Multiplayer: ANO
Doporučená konfigurace: PS3, Xbox 360

Chcete vidět další Preview platformy PS3? Přejděte na stránku PS3 Preview.