Medieval Moves: Deadmund´s Quest - recenze

Autor: Lukáš Slavkovský | 22.06.2012
Žánr:  PS3  | Recenze  | Adventury
Multiplayer: ANO
Dokáže Zindagi Games opět hráče zaujmout se svým novým PS Move titulem – Medieval Moves: Deadmund Quest?

Dokáže Zindagi Games opět hráče zaujmout se svým novým PS Move titulem – Medieval Moves: Deadmund Quest?

Vývojáři v anotaci uvedeného studia, dokázali přinést skvělou sadu sportů ve hře Sports Champions při vydání pohybového ovladače od Sony – PS Move. Nejnověji se snaží o získání přízně hráčského publika i na poli akčních adventur, které jsou vhodné i pro mladší hráče. Tato snaha je ztělesněna ve hře Medieval Moves: Deadmund´s Quest, která rozpoví příběh o mladém princi Edmundovi. Ten v jediném okamžiku ztratí celé království a změní se na kostlivce jménem Deadmund. Přičinila se o to stvůra jménem Morgrimm a ta teď bude muset zaplatit za své činy. Vždyť ukradla cenný amulet jménem Gatestone a přeměnila celé království na bandu nemrtvých a to si Edmund (tedy Deadmund) nemůže nechat líbit.

071032-11310.jpg

Po chvíli hraní zjistíte, že titul není zas tak nový a originální, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ovládací schéma je téměř identickou kopií hry Sports Champions, dokonce i instrukce ve hře je na vlas stejná. Každopádně to není na škodu, jelikož co se hratelnosti týče, Sports Champions byl skutečně kvalitní záležitostí. Co však již zklamat rozhodně dokáže, je nulová volnost při přechodu prostředím. Hra se hýbe za vaši postavu sama, což vás limituje jenom na mávání pohybovým ovladačem. To je sice zpracováno v zásadě kvalitně, ale absence použití navigačního ovladače, kterého přítomnost jsme si od titulu mohli slibovat, určitě zklame nejednoho z nás.

071030-11310.jpg

Co se samotného hraní týče, variabilita tu rozhodně nechybí. Od mávání mečem, přes používání štítu, luku nebo kupříkladu vystřelovacího háku, to všechno si osvojíte velice snadno a to i v tom případě, když vlastníte jenom jediný PS Move ovladač. Práce s pohybovým ovládáním funguje ve většině případů dosti dobře, najdou se však i nějaké ty výjimky. Kupříkladu, když se potřebujete uzdravit, musíte vypít léčící lahvičku. Tu použijete nakloněním PS Move ve směru, jako kdybyste pili ze skutečné láhve, avšak najít správný úhel, pod kterým tato vymoženost reaguje, může být někdy pořádně obtížné. Taktéž meč trpí stejnými problémy, jako ve Sports Champions. Někdy se může stát, že meč netrefí nic kvůli slabšímu švihu, nebo naopak nezasáhne cíl takovou silou, jakou jste se ve skutečnosti zahnali. Budete se proto muset uspokojit s pohodovým lehkým švihem, který sice nepřináší stejný pocit satisfakce, ale co, je to primárně hra pro děti a v tomto směru si vodí celkem zdatně.

071031-11310.jpg

Ratolesti mají obyčejně více energie, než rodiče a uběhat jich, aby pak v noci klidně spali, není také jednoduché. Proto jsou pohybové hry takovým vděčným pomocníkem, který zaručeně unaví i ty nejaktivnější z nás. Stačí jedna hodina hraní a člověk si začne cítit svaly, o kterých ani nevěděl, že v těle jsou. Medieval Moves: Deadmund´s Quest totiž dá vaší fyzičce pořádně zabrat, jelikož vás vodí z jedné akce do druhé, díky čemuž nebudete mít nikdy pocit, že nemáte co dělat. Úrovně však mohou být v tomto směru občas trochu delší a hlavně po těžkém dni se budete při hraní držet na nohách jenom stěží.

Grafické i zvukové zpracování je takové, jaké byste si nepochybně pro své školou povinné dítka přáli. I když protivníci pozůstávají z různých příšerek a kostlivců, vše je vykresleno opravdu hodně přátelskou a milou formou, přičemž i komiksové videa jsou plné humoru a nesnaží se brát celé dění okolo příliš vážně. Stejně tak potěší i sada miniher, které skvěle doplní příběhový režim. Pozitivní je hlavně skutečnost, že dvě ze tří můžete hrát sami anebo všechny s kamarádem offline i online. Právě přítomnost online multiplayeru v pohybových hrách na PlayStationu je tak neobvyklá, že Medieval Moves: Deadmund´s Quest si ji může přičíst jako jednoznačnou výhodu, oproti ostatním titulům na trhu.

071029-11310.jpg

Hra jako celek není špatná a je zcela evidentní, že je namířená hlavně na dětské publikum. Kupodivu však dokáže pobavit i dospělé, má pestrou hratelnost, ve většině případu i pohybové ovládání reaguje velice dobře a boduje v oblasti grafiky, dabingu a hudby. Zamrzí jenom několik věci, a sice absence volného pohybu, která dle mého názoru měla být v dnešní době samozřejmostí a sem-tam i repetitivita, vyplývající z nekonečných zástupů soupeřů. Pokud však chcete svým dětem udělat radost a přitom jim dopřát nějaký ten pohyb, Medieval Moves: Deadmund´s Quest je vhodným kandidátem ke koupi.

Detaily

Distributor: Sony
Platforma: PS3
Multiplayer: ANO
Doporučená konfigurace: PS3, PS Move, Eye Kamera,

Chcete vidět další Recenze platformy PS3? Přejděte na stránku PS3 Recenze.