Nejlepší hry pro PS3 roku 2011 podle Gamesportu, 2. část - ostatní

Autor: Lukáš Slavkovský | 28.12.2011
Žánr:  PS3  | Ostatní  | Akční
Poslední část článku o nejlepších hrách za rok 2011 je tady! Jaké vítěze si našli ostatní kategorie?

A jdeme dál...

 

Závodní hry

Hrát si na závodníka má v herním průmyslu různé podoby, ale kdybychom je shrnuli do jednoho celku, tak bychom museli uvažovat s tituly jako Motorstorm: Apocalypse, F1 2011, DiRT 3 a Need For Speed Shift 2: Unleashed. Jak jsem je již zmínil, každá hra je něčím jiná, výjimečná a tak není lehké vybrat jednu nejlepší, ale jelikož vítěz musí být vyjmenován, tak korunu udělujeme bohaté směsi závodění v podobě DiRT 3.

 

RPG

Velké popularitě se dnes těší nejenom akční, sportovní nebo závodní hry, ale také RPG-čka a jak dobře víme, tento rok byl pro tento žánr velice štědrý. Absolutně geniální kousky jako Mass Effect 2, The Elder Scrolls V: Skyrim nebo Dark Souls přinesli desítky hodin nadšeným hráčům, kteří si na všechny tři hry uchovají krásné vzpomínky. V zahraničí se udělovali ocenění „hra roka“ velice štědře vůči Skyrimu, ale co u nás? Skyrim je bezpochyby skvělou hrou, která předčila očekávání prakticky kohokoliv, ale když se chceme bavit o hrách na PS3, tak tam se tento titul pasuje s velice nehezkými problémy v oblasti sekání, neloadovaní textur nebo zamrzávaní a tedy nemůžeme s klidným srdcem tvrdit, že toto je to nejlepší, co si na PS3 můžeme zahrát. Pak je to Mass Effect 2, který je velice propracován a bez chyb, ale i ten musel ustoupit největší výzvě od dob Demon´s Souls, nemilosrdnému Dark Souls. Ten totiž přinesl největší změny do hry, nejvíce obohatil i tak výtečný koncept a hlavně, celá hra je dokonale hratelná. Proto se dle našeho názoru radí mezi nejlepší hry roku 2011 a tedy je i tím nejlepším RPG tohoto roka.

 

Sporty

Vždy jsem byl toho názoru, že sportovní hry jsou povětšinou jenom kosmetická vylepšení předešlých dílů, které si hráči kupují za cenu plné hry. Až tento rok jsem musel uznat, že jsem se minimálně v jednom případu zmýlil. I když dobrých her bylo požehnaně, vítěz může být jenom jeden. FIFA 12, NHL 12 nebo NBA 2K12? Samozřejmě, posuzovat kvalitu sportovních her je těžké, protože každá představuje jiný sport, ale řekněme si na rovinu, jeden titul přinesl rozhodně nejvíce a ním není nikdy jiný, než FIFA 12. Nový engine, systém bránění a online možnosti nás oslovili natolik, že jsme se na moment zapomněli na všechny ostatní sporty a ponořili se do útrob čisté fotbalové eurofie. Jednoduše a jasně, FIFA 12 je tím titulem, který by měl vyhledávat každý fanda tohoto sportu.

 

PS Move hry

Pohybových her pro PS3 bylo celkem dost, ale těch kvalitních, no, řekneme, že ne tolik, kolik bychom si přáli. Mezi nominované jsme vybrali Eyepet & Friends, Carnival Island, Move Mind Benders nebo Everybody Dance. Nebudu chodit kolem horké kaše, protože zde se kvantita taky rovná kvalitě a tak trojice her Tumble, Echochrome II a Lemmings na jednom disku s názvem Move Mind Benders jsou číslem jedna pro rok 2011.

 

Kolekce her

Zde byl výběr extrémně náročný. Tolik skvělých her v podobě kolekcí – ICO & Shadow of the Colossus, Prince of Persia Trilogy, Tomb Raider Trilogy, Tom Clancy´s Splinter Cell Trilogy, Metal Gear Solid HD Collection nebo God of War Collection Volume 2 jsme tu ještě neměli. Je jich sice hodně, ale jedna z nich je opravdu hodně výjimečná a nabitá emocemi a to až natolik, že bez nejmenšího zaváhání volíme za nejlepší kolekci ICO & The Shadow of the Collosus!

 

PSN hry

Seznam toho nejlepšího za rok 2011 uzavírají stahovatelné hry na PSN, kde bychom mohli uvažovat o velice zajímavých titulech jako Outland, Rochard, From Dust, LIMBO nebo Plants vs. Zombies. Každá ze zmíněných her má své přednosti, ale právě LIMBO nám ukázal, že i zvukový a vizuální minimalismus může hráče bavit a to vice než dost. Pokud jste zvažovali hru, kterou byste si stáhli, tak LIMBO je skvělou směsí emocí a řešení logických problémů, která vám poskytne mnoho hodin zábavy.

Detaily

Platforma: PS3

Chcete vidět další Ostatní platformy PS3? Přejděte na stránku PS3 Ostatní.