5 nejlepších volně dostupných her PC - recenze

Autor: PR článek | 23.05.2012
Žánr:  PC  | Recenze  | Akční

V každém z nás je hravá povaha, a kdo tvrdí opak, tak si hraje nejraději. Nemusíte být zrovna fanoušek online her, hravost má různé tváře, jednou z těch hlavních jsou ale právě počítačové hry. V dnešním článku si jich pár představíme. Konkrétně se bude jednat o 5 nejlepších volně dostupných her.

Představované hry jsou zaměřením spíše akční, ale najdou se mezi nimi i oddechové či budovatelské. Není nad to, se pořádně odreagovat u střílečky a doplnit požitek z hraní postavením nějakého města. Ukážeme si hry pro jednoho i ty, které nabízí možnost hraní v multiplayeru. Díky němu totiž můžete posouvat své dovednosti mnohem dále, stále se učit něco nového a užít si více zábavy. Neméně důležitá je i dostupnost her. Nyní tu nejde tu o to, vybrat nějaké pecky za těžce vydřené peníze. O těch si můžete přečíst mnoho recenzí jinde. Zde bude řeč jen o hrách, které jsou stejně dobré, a přitom jsou zadarmo. Spousty takových her zdarma naleznete mimo jiné na download serveru Mujsoubor.cz.

Bulánci 2.0

071026-11285.jpg Tak tohle je opravdu nesmrtelná klasika, která se začala hrát před pěknou řádkou let. Hra stmeluje opravdu hodně věcí - skvělý herní zážitek, brutální střílečku i hru pro více hráčů. Ve hře pro jednoho hráče si zahrajete v několika mapách proti opravdu ostříleným E.A.P (extrémně agresivní polštář). Ano, postavičky jsou polštáře, a když Vás někdo zasáhne, tak krom krve lítá i peří. Na výběr je mnoho zbraní od klasické pistole přes brokovnici až po raketomet. Zbraně se objevují náhodně, takže musíte být rychlejší než ostatní hráči. Multiplayer pak nabízí hru až pro 4 hráče. Po síti tak budete moci dokázat, kdo je lepší polštář. Jestli si na to troufáte, tak neváhejte a stáhněte si hru Bulánci!

Wolfenstein: Enemy Terrioty

071025-11285.jpg Při názvu Wolfenstein si hodně z Vás jistě vzpomene na skvělou střílečku pro jednoho hráče, která navázala na legendárního Wolfensteina 3D (ten mimochodem před pár dny oslavil 20. narozeniny). Nicméně nyní se vývojáři rozhodli přidat i hru pro více hráčů, čímž vzniklo Enemy Territory. Skvělá hra s velice povedenou grafikou, která nabízí nepřeberné množství možností. V multiplayeru si můžete vybrat, jestli budete jen trénovat s počítačovými protivníky, nebo se rovnou pustíte do ostřílených hráčů po internetu nebo po síti LAN. Ať tak či onak, hra obsahuje 6 základních map a další je možné bezplatně stáhnout z internetu. Každá mapa pak obsahuje specifický příběh a úkoly. Jestliže máte vybranou mapu, chce to i zvolit herní mód. Na výběr je Single Map, Campaing, Last Man Standing nebo Stopwatch. Za zmínku stojí i výběr postav. Jako voják můžete používat těžké zbraně a máte více granátů, inženýr je zase machr přes mosty, které zvládne postavit či zneškodnit. Medik samozřejmě ošetřuje raněné, specialista doplňuje munici a špion je prostě špion. Výčet toho, co všechno tato hra nabízí, rozhodně není kompletní. Ostatní ale již musíte ve hře Wolfenstein: Enemy Territory vyzkoušet sami.

TrackMania Nations Forever

071028-11285.jpg V úvodu jsme opomněli zmínit, že si představíme i jednu závodní hru. Závodní hry patří mezi oblíbené, protože si člověk může užít rychlou jízdu a vyzkoušet svoje reakce. Tahle zběsilá hra je ale víc než jen bezhlavé závodění. Tratě jsou dost šílené, spousty skoků, klopených zatáček či výkrutů. Navíc si každou trať můžete sám upravit nebo dokonce postavit vlastní. Jako vůz je tu pak formule, kterou můžete obarvit, jak je jen libo. Samozřejmostí je i hra pro více hráčů, a těch se vejde na trať opravdu hodně. Pokud Vás tedy tento grafický skvost jménem TrackMania Nations Forever zaujal, neváhejte ani minutu s jeho stažením.

 

OpenTTD

071027-11285.jpg A konečně slibovaná budovatelská hra. Pamatujete na klasický Transport Tycoon? Obrovská plocha, vysoká počáteční investice, bagrování i stavba mrakodrapu či železnice, to bylo to pravé Tansport Tycoon stavění. OpenTTD je díky šikovným vývojářům znovu zpracován pomocí reverzního inženýrství a byl tak kompletně překopán původní kód. A co nového Vás čeká? Rozhodně je to větší mapa a to až 64x. Vylepšená byla i umělá inteligence a přidán byl i multiplayer po síti LAN až pro 8 hráčů. Dále přibyl zbrusu nový algoritmus pro hledání cest a vylepšený nástroj pro budování tunelů, železnic, kanálů, atd. V dopravě pak jsou navíc dostupné obří vlaky a obnova starých vozidel. Hra samozřejmě podporuje několik jazyků a nechybí mezi nimi ani čeština. Je toho víc. Díky tomu, že je hra volně ke stažení, si ale každý může vyzkoušet sám, co je v OpenTTD nového.

America’s Army: Special Forces

071024-11285.jpg Vítejte v armádě! Tak se dá nazvat následující hra, která byla vytvořena dokonce ve spolupráci s US Army a úřadem národní obrany Spojených států. To sice nic neznamená, ale lehce to napoví, že to nebude špatná hra, aspoň co se týče přiblížení k realitě, a to zejména proto, že měla původně sloužit jako reklamní projekt právě pro americkou armádu. Nicméně se rychle chytla nejen mezi rekruty, jejichž počet se pravděpodobně příliš nezměnil, ale i mezi ostatními hráči. Hra nabízí skvělý multiplayer s mnoha možnostmi. Přistup, do něj získáte jednoduchou a bezplatnou registrací na webu America’s Army. Tam projdete základním tréninkem a hurá do boje. Zde navíc platí, že čím více tréninku absolvuješ, tolikrát jsi vojákem. Proto je dobré procházet další tréninková kola. Tím získáte mnoho nových map a bonusů. Vojensky založeným uživatelům se hra bude jistě líbit. Další skupiny hráčů pak hru ocení už jen pro neskutečně silný zážitek, který hraní America’s Army: Special Forces přináší.

Detaily

Platforma: PC

Chcete vidět další Recenze platformy PC? Přejděte na stránku PC Recenze.