Mají hry zdarma stále co nabídnout? - recenze

Autor: PR článek | 25.08.2011
Žánr:  PC  | Recenze  | Online
Většina hráčů počítačových her vám řekne, že hry zdarma nehrají, protože oproti moderním hrám nemají co nabídnout. Na jednu stranu je pravda, že hry, které jsou zdarma, nemohou nikdy dosahovat kvality placených her, na kterých se podílí obrovské týmy čítající stovky lidí, ovšem na druhou stranu existují i takové bezplatné hry, které by žádný opravdový hráč neměl jen tak šmahem odsoudit. Pojďme si pár takových her představit a posuďte sami, zda vám tyto hry stojí za hraní či nikoli.

Occident Warrior

I mezi hrami zdarma existují povedené bojové hry, které stojí za hraní. Jednou z nich je i hra Occident Warrior, kde se snažíte bojovat proti přesile nepřátel a likvidovat je s pomocí přesně mířených úderů mečem nebo halapartnou. Hra vyniká úžasnou grafikou, která leckdy předčí i grafiku v placených hrách a skvělou atmosférou, která každého hráče doslova pohltí. Vaše herní postava navíc získává zkušenosti a postupně tak zvyšuje své statistiky. Současně se vám zlepšují zbraně, a pokud rozbijete sud, většinou najdete nějaké to jídlo, které vám doplní zdraví do dalších bojů. Na konci každého kola vás navíc čeká Boss, jehož není vůbec jednoduché porazit.

Hrát hru Occident Warrior

Lovely Mermaid

Pokud jste spíše příznivcem postřehových her, ve kterých se snažíte najít rozdíly mezi zdánlivě stejnými obrázky, rozhodně si nenechte ujít skvělou hru Lovely Mermaid. Tato hra vznikla na motivy klasické pohádky Malá mořská víla od Hanse Christiana Andersena a postupně vás v jednotlivých obrázcích provede celým dějem této krásné, leč poněkud smutné pohádky. Vaším úkolem bude najít rozdíly mezi jednotlivými obrázky a dostat se tak až na samý konec, který bohužel není příliš dobrý, jak to v pohádkách má být. Ale to se nedá nic dělat, takové pohádky prostě Hans Christian Andersen psal.

Hrát hru Lovely Mermaid

Tropical Fish Shop

Některé hry jsou vyloženě nadčasové. Jednou z takových je i hra Tropical Fish Shop. V této hře, která patří do kategorie takzvaných spoj 3 her, je vaším úkolem nasbírat v každém kole předem stanovený počet ryb, kyslíkových bublin, mořských koníků, hvězdic nebo krabů. Ty seberete tak, že vhodně přesunete jednotlivé předměty mezi sebou tak, aby se vedle sebe nebo pod sebou nacházeli alespoň tři stejné. U této hry navíc můžete využít dvou herních režimů a hrát tak proti počítačovému soupeři nebo hru můžete odehrát jako příběh.

Hrát hru Tropical Fish Shop

Zkuste si některou z výše uvedených her zahrát a třeba zjistíte, že hry zdarma mají i dnes co nabídnout a jejich hraní nemusí být taková nuda, jak se na první pohled může zdát.

Detaily

Platforma: PC

Chcete vidět další Recenze platformy PC? Přejděte na stránku PC Recenze.