Deset nejhorších her, část druhá - ostatní

Autor: Lukáš Slavkovský | 27.11.2011
Žánr:  PC  | Ostatní  | Akční
Poslední část článku o nejhorších hrách je tady!

Druhé pokračování článku o deseti nejhorších hrách všech dob konečně uzavírá děsivé vzpomínky na opravdu velice špatné hry. Jelikož jsme chtěli zachovat co největší objektivitu, kritériem pro výběr her byli hodnocení v průměrných recenzích, přičemž recenzí podílejících se na výsledku muselo být nejméně dvacet. Výsledkem je deset nejhorších her za posledních deset let.

5. místo

Hra: American McGee Presents Bad Day LA

Platforma: PC, Xbox

Rok vydání: 2006

Vydavatel: Enlight Software/Aspyr

Popis: O tom, že i mistr tesař se někdy utne, jsme se mohli přesvědčit v podobě opravdu hodně nepovedené akční hry Bad Day LA. I když American McGee jako značka je známa spíše s krvavým provedením Alice v krajině zázraků, po Bad Day LA se hráči budou mít na pozoru již napořád. Recenzentům se sice jenom stěží hledali slova, jakými tuto katastrofu popsat, ale v zásadě se shodli na tom, že hra nevyužila svůj potenciál v oblasti grafiky, dabing je naprosto příšerný a hraní hry velice rychle upadlo do stereotypu. Tedy jestli jste to dokázali vydržet tak dlouho hrát.

Hodnocení: 33,75%

4. místo

Hra: McFarlane´s Evil Prophecy

Platforma: PS2

Rok vydání: 2004

Vydavatel: Konami

Popis: Další akční hra, které koncept vypadal velice slibně, provedení však bylo výrazně horší. Podstatou hry bola možnost hrát za lovce monster v 19. století, přičemž jste mohli hrát jak sám, tak i s kamarády (co-op pro čtyři hráče). Hra slibovala kupu schopností, které si budete odemykat a hordy monster na lovení. V čem byl tedy zádrhel? Hratelnost byla jednoduše příliš stereotypní, útočení na soupeře se omezovalo na mačkání tlačítka X, v prostředí toho nebylo moc k vidění, navíc vše bylo laděno do hněda. K tomu si přidejte otravné zvuky a muziku, která začne hrát ve 2/3 levelu a máte pořádnou šlamastiku, které se bylo nejlepší vyhnout.

Hodnocení: 32,95%

Video: http://www.youtube.com/watch?v=Jafybu3jL0Q

3. místo

Hra: Ping Pals

Platforma: Nintendo DS

Rok vydání: 2004

Vydavatel: Way Forward/THQ

Popis: I handheld od Nintenda má svého „favorita“. Neslavně známe hry, které jsou jenom minihrami, si našli cestu i na tuto platformu a jistě jste si již domysleli, že Ping Pals je jednou z nich. Nápadem bylo, že si vytvoříte vlastní postavu, se kterou budete pak hrát minihry proti kamarádům. Sada miniher se obehraje rychle v každé hře, ale Ping Pals je v tomto směru mistr v rychlosti. Skutečně hratelné byli totiž jenom dvě minihry, jinak titul v podstatě nabízel jenom sadu úprav pozadí a zvuků. To bylo však ještě více nedomyšlené, než samotná hra, proto hodnocení, které uvádíme níže.

Hodnocení: 29,18%

Video: http://www.youtube.com/watch?v=_WP9NsOOEvs

2. místo

Hra: Rogue Warrior

Platforma: PC, PS3, Xbox 360

Rok vydání: 2009

Vydavatel: Rebellion/Bethesda Softworks

Popis: Posledním a zároveň maximálním průšvihem této generace konzol je jednoznačně Rogue Warrior. Jak ale může gigant jako Bethesda, vypustit do světa takhle špatnou hru? Jednoduše. Stačí vsadit na koncept FPS-ky, ve které budete hrát za nejdrsnějšího vojáka Spojených států a pak už se tvářit, že to stačí. Hráčům však něco takového rozhodně stačit nemůže, hlavně když zápletka je totální brak, krycí systém na nic, AI má v hlavě vymeteno, celé je to ošklivé, seká to, prostě ztráta času a peněz.

Hodnocení: 29,17% 

1. místo

Hra: Charlie´s Angels

Platforma: GameCube, PS2

Rok vydání: 2003

Vydavatel: Neko Entertainment/Ubisoft

Popis: Absolutním vítězem ankety „největší blbost všech dob“ se stávají Charlieho andílci ve svém herním provedení. PS2 verze nestála recenzentům ani za zahrání, zatímco GameCube-ovou verzí se potrápili celkem rádi. Hlasy sice svým herním „já“ propůjčili herečky z filmu, ale to tuto mlátičku rozhodně nezachránilo. Hra nebyla vyladěná, animace byly prostě ošklivé a hratelnost vůbec neodpovídala standardům dané doby. Rozsudek zní, vinen!

Hodnocení: 24,57%

Detaily

Platforma: PC

Chcete vidět další Ostatní platformy PC? Přejděte na stránku PC Ostatní.