Jaké hry nás čekají v únoru 2010? - novinky

Autor: David Bezdomnikov | 09.02.2010
Žánr:  PS3  | Novinky  | Adventury

Po Vánočním období, kdy jsou naše peněženky vyprázdněné a plné tak maximálně kapřích šupin, přichází čas, kdy si herní vydavatelé vezmou zasloužené volno a za naše peníze odjedou někam za teplem. Pak ale přijde únor, což je doba, kdy nám přijde další výplata, takže nezbývá než začít vydávat další nášup kvalitních her. Nejinak tomu je i letos, ale neodpustím si poznámku, že tentokrát to pánové trochu přehnali. Tolik kvalitních a očekávaných titulů naskládaných do jednoho měsíce? To už tu dlouho nebylo…


 


Nemůžu nezačít od jednoho z nejočekávanějších RPG letošního roku – Mass Effect 2 od Bioware, kteří dle mého soudu nikdy vyloženě nezklamali u žádné ze svých her. První díl, který je dodnes toužebně vyhlížen na konzoli PS3 (a asi se jej nedočkáme) bořil mnohé prodejní rekordy a druhý díl je na tom stejně. Jen během prvního týdne se vyexpedovalo 2 miliony kopií, což je úžasné číslo a některé jiné tituly mohou jen závidět. I recenze zatím ukazují samá závratná čísla a tak nezbývá potvrdit, že toto scifi RPG se opravdu povedlo a mnohé věci z prvního dílu byly ještě vylepšeny. Věřte mi, že v nominaci na nejlepší hru roku na XBOX 360 tato hra chybět nebude.


 


Dalším toužebně očekávaným titulem je Heavy Rain, což je zase pro změnu exkluzivita na PS3. HR není asi úplně klasickou hrou, ale spíše mixem hry a interaktivního filmu. Několik různých hlavních postav a dějových linií, nejisté osudy vedoucí k rozličným zakončení. To, že Vaše hlavní postava zemře, neznamená nutně konec hry. To vše zahalené do naprosto nádherné grafiky, kterou už rok můžeme hltat v trailerech, které unikají na web. Scénář hry údajně v mnoha ohledech připomíná legendární film Sedm, což je dostačující vizitka. Heavy Rain je a bude nejdiskutovanější hrou nejbližších měsíců. Tipuji, že si najde své absolutní fanatiky, kteří za ni položí život (herní..), ale i ty, kteří ji budou odsuzovat, že to není hra jako taková. Na nějaké resumé si počkáme ještě pár týdnů.


 
 
 
Do třetice všeho dobrého a tentokrát na obě konzole. Bioshock byl a je jednou z nejlepších her moderních konzolí a právem se honosí nejlepší hrou roku 2008 (nejen dle mého soudu). Druhý díl by měl být ještě lepší a zavede nás opět do tajemného podvodního světa Rapture. Tentokrát před události prvního dílu. Poslední trailer potvrdil, že vizuální stránka bude patřit mezi absolutní elitu a pro mě je největším otazníkem, jak bude fungovat slibovaný multiplayer, který je do hry přidán. I tady očekávám obrovské prodeje a skvělé recenze.
 

 
 

Alieni proti Predátorům nás čekají v nejnovějším přírůstku do rodiny těchto crossoverů. Věřme, že hra si nebude brát inspiraci ze zbabraných filmů stejného jména a naváže na výborný první díl, který pamatují už jen opravdoví pamětníci.

 
I Sony přitáhne svůj RPG klenot – White Knight Chronicles. Tuto hru jsem už před dvěma lety hltal v úžasném traileru a těšil se jako malý kluk. Hra vychází až teď, skoro po roce nežli v Japonsku a můj hráčský instinkt říká, že tak dlouhé čekání bude zakončené nehezkým zklamáním. Poslední video ukazuje, že hra graficky nepatří mezi ty, jež by nám braly dech a zahraniční weby poukazují i na nepříliš kvalitní scénář. Snad se pletu, ale obávám se, že Kroniky budou mírným propadákem.

 
Aby těch RPG nebylo málo, tak po delším čekání dorazí i Star Ocean: Last Hope na PS3. I tady jsem skeptický, i když hra nese značku kvalitního výrobce – SquareEnixu. Hra si sice v Japonsku vysloužila takřka absolutní hodnocení, ale my Evropané máme kolikrát diametrálně jiný vkus.
 

Opravdovou řež slibuje titul Dante´s Inferno, který si vypůjčil background od mistra Alighieriho. Nedávno vyšlo i demo, které ukázalo velice hezké reálie a především hektolitry krve. Uvidíme jak si hra povede v porovnání s králem tohoto žánru – bohem války Kratosem a jeho sérii God of War, která na nás vybafne příští měsíc.

Mezi další zajímavé tituly patří i nový Socom na PSP.

Tak, únor nám slibuje nevšední herní zážitky a nezbývá než vybrat si, do které z her vložíme peníze a čas. Myslím, že to bude výběr vskutku nelehký, ale počkejte si na březen…situace bude obdobná a nezbývá než povzdechnout, jak těžký život máme my, hráči.

Detaily

Platforma: PS3

Chcete vidět další Novinky platformy PS3? Přejděte na stránku PS3 Novinky.