The Elder Scrolls IV: Oblivion

Kategorie:  PC  | RPG
Multiplayer: NE
Základní hra čtvrté kapitoly před námi rozprostírá volný svět centrální provincie Cyrodiil, fiktivního světa Tamriel. Začínáte sice jako vězeň, ale zvláštní souhra osudu zapříčiní, že se záhy setkáte s císařel Urielem Septimem, který tuší, že se blíží jeho konec.

 

Série The Elder Scrolls je role-playing video game nebo zkráceně RPG, které světlo světa spatřilo poprvé v roce 1994. Stojí za ní americký vývojářský tým Bethesda Softworks a nutno říci, že si zakládají hlavně na originalitě. Disagneři vymysleli celý svět a to včetně jeho historie, legend, uskupení, astrologie i způsobů života.
V listopadu roku 2011 vychází už v pořadí páté pokračování ságy, ale před pěti lety se na pulty dostal čtvrtý díl série s názvem Oblivion. Proč si tedy neosvěžit paměť.
 
Oblivion ještě v roce 2006 vyhrál cenu za nejlepší hru roku a ohromil herní svět svou rozhlehlostí, volností, soundtrackem a zajímavým dabingem. Postavám ze hry propůjčili hlasy takoví herci, jako: Patrick Stewart, Lynda Carterová, Sean Bean a nebo Terence Stamp. Není proto divu, že vývojáři i distributor chtěli oslavit výročí této poměrně úspěšné hry touto vzpomínkovou edicí.
 
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Základní hra čtvrté kapitoly před námi rozprostírá volný svět centrální provincie Cyrodiil, fiktivního světa Tamriel. Začínáte sice jako vězeň, ale zvláštní souhra osudu zapříčiní, že se záhy setkáte s císařel Urielem Septimem, který tuší, že se blíží jeho konec. Než však vydechne naposledy, tak vám svěří důležitý úkol. Musíte najít jeho ztraceného levobočka, o kterém se do teď nevědělo. Je poslední nadějí celé země.
Zbytek je na vás. Cyrodiil si žije vlastním životem. Po světě se začínají otevírat brány do Oblivionu, ovšem tituly Elder Scrolls se honosí mnoha hodinouvou zábavou a to nemusíte jít ani po hlavním příběhu. Sami si ověřte díky čemu se titul stal hrou roku.
 
Datadisk Knights of the Nine
Po nainstalování tohoto rozšíření bude do hry přidán Řád rytířů devítky, se kterými jsou spojeny nové questy pro postavy aristokratického původu. Dané úkoly odpoví na většinu otázek obestírajících ruiny Ayleid. Jako člen řádu budete mít možnost vést své druhy do bitvy s čarodějnickým králem a jeho démonickým přisluhovačům. Bude potřeba dlouhých příprav a procházení nových dungeonů, kde můžete nalézt nové zbraně a předměty.
 
Datadisk Shivering Isles
Tento přídavek nabízí více než 30 hodin hraní. Budete vyslán, aby jste prozkoumal zcela nové oblasti říše deadrického prince šílenství Sheogoratha. Shivering Isles byl připojen k současnému světu průchodem ve středu známého jezera, takže můžete pokračovat v hraní s vaší současnou postavou nebo si vytvořit úplně novou k prozkoumání nového ostrova. V Sheogorathově říši, která je rozdělena na dvě části – Mania a Dementina, na vás čeká docela nelehký úkol. Musíte zjistit co se vlastně na Shivering Isles děje, protože se řítí do záhuby. Problém je v tom, že Sheogorath na vás spoléhá a vidí ve vás svého šampióna, což je spíše těžké břímě, než výhoda. Od vás a vaší postavy si to vyžádá plnění celé řady obtížných úkolů a zkoušek v říši plné paranoie a zoufalství, která vždy zrcadlí povahu svého vládce. V boji se určitě budou hodit nové zbraně, kouzla, předměty, brnění a další užitečná výbava.
 
Co nás tedy čeká?
Jiný život v jiném světě. Stvořte si postavu podle svých představ - chrabrého bojovníka, vychytralého vraha nebo mocného čaroděje.
Nový soubojový systém z pohledu vlastních očí, nová dimenze sžití s postavou.
Vyspělá umělá inteligence, která řídí postavy nepřetržitě. Proto mohou činit rozhodnutí na základě okolního světa. Jedí, spí a řídí se vlestní vůlí.
Přes 1000 NPC, s propracovanou mimikou, pohybem úst a kompletním dabingem, díky kterému zvládají i nepředskriptované rozhovory.
Nekončící hra, ve které máte spoustu možností zkoumat nádherný svět se spoustou rozličných úkolů a také celých dobrodružství.

Záznamy na kartě The Elder Scrolls IV: Oblivion