Crysis

Kategorie:  PC  | Akční
Multiplayer: ANO
Výrobce: Epic Games
Distributor: EA
Distributor: EA
Tropické šílenství od tvůrců hry Far Cry pokračuje v novém, se zmíněnou hrou sice podobném, ne však návazném dobrodružství.

 

Popis :

Tropické šílenství od tvůrců hry Far Cry pokračuje v novém, se zmíněnou hrou sice podobném, ne však návazném dobrodružství. 

Děj se odehrává v roce 2019, kdy na Zemi dopadne doslova kolosální asteroid. Na tuto událost okamžitě zareaguje vláda Severní Koreje, která oblast okolo místa dopadu asteroidu neprodyšně uzavře ve snaze zajistit si všechny případné poznatky z chystaného průzkumu jenom pro sebe. Ostatní světové velmoci si však něco podobného nenechají líbit. I ony chtějí o asteroidu zjistit co nejvíce informací. Spojené státy tak na místo dopadu vysílají speciální Delta Force tým, aby situaci prozkoumal a co nejdříve podal zprávu Pentagonu. Mezitím pomalu, ale jistě narůstá diplomatické napětí mezi vládami USA a Severní Koreje, které naruší událost, jíž nikdo neočekával. Asteroid se najednou rozevře a vyloupne se z něj 2km dlouhá mimozemská loď, která okamžitě vygeneruje silové pole. To zmrazí velkou část ostrova, kam dopadl asteroid a dramatickým způsobem narušuje počasí na celé planetě Zemi, čímž zároveň začala její invaze. USA i Severní Korea nemají jinou možnost, než na chvíli zapomenout na jakékoli nesváry. Musí spojit své síly v boji proti mimozemské hrozbě. 

V této situaci vstupujete na scénu v roli velitele speciálního týmu, jehož úkolem je průnik ostrovní džunglí i zmrzlou oblastí až k mimozemské lodi, kterou je třeba zneškodnit a tím zachránit lidstvo. Hra nabízí neustále se měnící dynamický herní svět s řadou odlišných lokací včetně džungle i zmrzlé země, kde na vás čekají vybuchující sopky, tornáda, neprostupná ledová krusta a další rozmary počasí, jež svým přistáním způsobili mimozemšťané. 

Skrze různá prostředí se budete pohybovat nejenom na vlastních nohou, ale i v některém z dostupných dopravních prostředků. Chybět mezi nimi nebude džíp, náklaďák, člun, helikoptéra a časem možná dojde i na možnost užití mimozemských technologií. 

Vedle dynamické kampaně, v níž se herní prostředí i události mění a vyvýjí na základě činnosti hráče, nabízí hra i plnou podporu multiplayeru až pro 32 hráčů. Kromě standardních módů je přitom k dispozici i mód s taktickými prvky a možností úpravy zbraní i vybavení v reálném čase. Součástí hry je navíc také editor určený k tvorbě vlastních úrovní a modifikací.

Minimální konfigurace :

Windows XP, Vista[32bit], odzkoušeno na Win 7, procesor 2800MHz, paměť 1024MB RAM, 12.00GB volno na disku, DVDROM, 1,5GB RAM pro Windows Vista, grafická karta s 256 MB RAM (GeForce 6800 GT / ATI Radeon 9800 Pro). Notebookové verze těchto čipsetů mohou fungovat, ale nejsou podporovány, stejně jako integrované grafické karty.

Záznamy na kartě Crysis