The Elder Scrolls II: Daggerfall

Kategorie:  PC  | RPG
Multiplayer: NE
The Elder Scrolls II: Daggerfall je fantasy RPG počítačová hra vyvinutá společností Bethesda Softworks v roce 1996. Stejně jako ostatní hry ze série The Elder Scrolls se děj odehrává na fiktivním kontinentu Tamriel.

 

The Elder Scrolls II: Daggerfall je fantasy RPG počítačová hra vyvinutá společností Bethesda Softworks v roce 1996.
Stejně jako ostatní hry ze série The Elder Scrolls se děj odehrává na fiktivním kontinentu Tamriel. Daggerfall je jednoznačně nejrozsáhlejší hrou této série; zabírá zhruba 160 000 čtverečních mil (je tedy dvakrát větší než Velká Británie), 15 000 měst, vesnic a dungeonů. Podle Todda Howarda, programátora Elder Scrolls, má následující díl The Elder Scrolls III: Morrowind pouze jednu desetitisícinu rozlohy Daggerfallu. V této hře bylo také 750 000 NPC, což je několikanásobně více, než v Morrowindu (asi 1000 NPC).
Původní titul hry měl být Mournhold a děj se měl odehrávat v provincii Morrowind. Nakonec však hra byla přemístěna do provincie High Rock a Hammerfell a soustředila se především na město Daggerfall. Druhý díl série také přinesl prohloubení systému levelování hrdiny a získávání zkušeností. V Areně se zkušenosti získávaly za prosté zabíjení nepřátel, systém Daggerfallu byl již komplexnější a více podobný tomu z Morrowindu.

Záznamy na kartě The Elder Scrolls II: Daggerfall