Quake 2

Kategorie:  PC  | Akční
Multiplayer: ANO
Výrobce: ID software
Distributor: ID software
Nemilosrdná kybernetická civilizace pod názvem Stroggové zaútočila na planetu Zemi v polovině 21. století s cílem vytěžit její zdroje. Jeden zdroj byl však pro ni důležitý, a to „lidské maso“, jež používali jako části svých těl, zdroje energie atd.

 

Nemilosrdná kybernetická civilizace pod názvem Stroggové zaútočila na planetu Zemi v polovině 21. století s cílem vytěžit její zdroje. Jeden zdroj byl však pro ni důležitý, a to „lidské maso“, jež používali jako části svých těl, zdroje energie atd. Jak je poznat z úvodního intra hry, Stroggové zničili na Zemi důležitá města, ale neporazili lidstvo.
Lidstvo se následně vydává na odvetný útok nazvaný Operace Alien Overlord na domovskou planetu Stroggů – Stroggos. Hráč je v roli jednoho z vojáků jménem Bitterman, jež byli po tisících vysláni na Stroggos jako pěší útok. Hráč se postupně dostává přes různé části hlavního města planety a plní různé úkoly, jež jsou mu posílány na jeho počítač. Na konci hry se mu podaří zničit hlavního vůdce Stroggů - Makrona. Tak končí Quake II.
Planeta Stroggů však není dobyta a lidé zjistí, že všechny Stroggy absolutně ovládá někdo jiný, ale to už je úkolem někoho jiného než Bittermana. Přichází na řadu Matthew Kane, za něhož bude hráč hrát v pokračování hry, kterým je Quake IV.

Záznamy na kartě Quake 2