Unreal

Kategorie:  PC  | Akční
Multiplayer: ANO
Výrobce: Epic Games
Distributor: GT Interactive
Distributor: Cenega
Unreal je počítačová hra; klasická FPS. V době svého vzniku uchvátila především grafickým zpracováním a vylepšením už známých herních prvků. Z řady vybočuje velkou rozlehlostí herních map, výbornou hudbou a umělou inteligencí nepřátel. Má však slabší Multiplayer.

 

Děj hry se odehrává na neznámé planetě Na Pali, kde žijí domorodí obyvatelé „Nali“. Naliové tvoří pacifistickou společnost zhruba na úrovni starověku. Tito čtyřrucí domorodci žijí převážně prostým životem a vyznávají několik bohů, jako například Chizru Vodního Boha (Chizra the Water God) nebo Vandoru, bohyni světla. Ve svých denících popisují svými slovy, jak byl jejich svět zotročen „zlými bohy sestoupivšími z nebes“. Tito zlí bohové jsou ve skutečnosti technicky vyspělou rasou známou jako Skaarjové, kteří se podobají ještěrům a jsou ve válce s lidmi. Skaarjové dokázali Nalie díky jejich nevyspělosti dokonale využít. V několika nalijských denících se hráč dočte o mesiáši, který dokáže zbavit Nalie skaarjského otroctví, a dozví se, že on sám je za tohoto spasitele považován. Proto se mu Naliové na potkání klaní a pomáhají mu odkrýváním tajných chodeb s vybavením, které tam pravděpodobně ukryli před Skaarji.

Během hry se hráč seznámí s různými prostředími na planetě, kde nejprve pozná kulturu domorodých Naliů a jejich sídla a chrámy, skaarjská zařízení pro využití bohatství planety, havarovanou mimozemskou loď Terraniux a lidskou vědeckou loď ISV KRAN, závratně vysokou věž The Sunspire, vznášející se město v oblacích, Nalijský hrad, skaarjskou vojenskou základnu a nakonec skaarjskou mateřskou loď.


Záznamy na kartě Unreal